HJÄLP 
» Rapportera
» Ladda upp bilder
» Sök bilder
     LADDA UPP BILDER 
Uppladdning av bilder till galleriet sker via Svalan och kan först göras efter att en observation av arten i fråga har lagts in på Svalan. Så här gör du steg-för-steg:

1. Gå till Svalan
» http://www.artportalen.se/birds

2. Logga in
Om du inte är registrerad användare kan du läsa mer här om hur du registrerar dig på Svalan.

3. Rapportera
Välj "Rapportera" och lägg in dina observationer som vanligt. För en beskrivning av hur du rapporterar, klicka här.

4. Visa "Mina obsar"
Välj "Visa fynd", klicka på "Övriga inställningar" och bocka i "Visa egna rapporterade obsar". Klicka på "Administrera fynd". Du bör nu har dina senaste inlagda obsar framför dig i en tabell.

5. Öppna bilduppladdningen
Längst till höger på varje rad i tabellen finns en grönblå liten bildikon som heter "Klicka för att ladda upp bild". Klicka på ikonen som motsvarar den observation du vill koppla en bild till. Sidan "Ladda upp bild" dyker upp.

6. Ladda upp bild
Klicka på "Browse" och bläddra fram bilden i din dator. Om du vill kan du lägga till en extra kommentar till bilden i fältet kommentar (om du skrev någon kommentar när du rapporterade observation kommer även den att visas i anslutning till bilden). Observera att bilden max får vara 500 pixlar bred! Om bilden är bredare skalas den automatiskt ner till 500px, men inte med lika hög kvalitet som om du själv skalar ner bilden i t.ex. Photoshop eller liknande program. För bästa resultat bör du alltså själv göra din bild exakt 500 pixlar bred innan du laddar upp den. Försök även hålla nere filstorleken så mycket det går för att minska belastningen på Svalans server.

7. Fler bilder?
Om du vill koppla flera bilder till en och samma observation är det bara att upprepa proceduren i punkt 5-6 ovan med varje ny bild.