NYHETER 
Senaste nyheterna
Riksinventering av berguv 2019 och 2020
2019-02-27
Inventering av mindre hackspett
2019-02-06
GOF-resa till Pingvinernas rike
2019-01-12
Fågelcentralen
2018-11-22
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
» Nyhetsarkiv
     2007-12-18 
Foto: Pär Lydmark
Januarijakten 12/1-2008

Lördagen den 12 januari är det återigen dags för vinterns höjdpunkt i Göteborg! Samla ihop ett lag på 3-5 personer och använd sedan julledigheten för att reka in den vinnande rundan, om inte annat för att få vara med på den erkänt trevliga pizzabuffén och artgenomgången efteråt.


Regler

1. Tävlingsområdet är Göteborgs rapportområde, dvs kommunerna Göteborg, Öckerö, Partille, Härryda och Mölndal (förutom Lindome församling som ligger i Halland). I söder gäller alltså Hallandsgränsen och i övriga riktningar kommungränserna enligt ovan. Samtliga fåglar som observeras måste vara innanför gränsen, man kan t.ex. alltså inte räkna en kungsörn över Kungälv även om den ses från Hisingen.

2. Starten går vid midnatt (men det går naturligtvis bra att starta senare) på valfri plats. Målgång sker absolut senast kl 17:00 på Villa Ekliden (GOF:s lokal i Västra Frölunda). Där blir det artgenomgång och pizza till självkostnadspris.

3. Varje lag ska bestå av 3-5 deltagare.

4. Samtliga deltagare i laget måste se/höra arten för att den ska få räknas. Alla behöver dock inte se/höra samma exemplar, så det går bra att reparera luckor under dagen utan att alla behöver se/höra arten igen, bara alla i slutändan har sett/hört arten.

5. Mörkning av sällsyntheter är inte tillåten, dvs hittar du något som är så sällsynt att du normalt hade larmat ut denna (om du är med i C3 BMS), måste du göra det även om det innebär att andra lag får reda på det.

6. Framlockning av fåglar med hjälp av bandspelare och annan likvärdig apparatur är inte tillåten. Ficklampa är dock tillåtet.


Anmälan

Anmäl ditt lag i forumtråden Januarijakten 2008 (som du hittar under de senaste trådarna i forumet).
Text: Pär Lydmark
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips