NYHETER 
Senaste nyheterna
Riksinventering av berguv 2019 och 2020
2019-02-27
Inventering av mindre hackspett
2019-02-06
GOF-resa till Pingvinernas rike
2019-01-12
Fågelcentralen
2018-11-22
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
» Nyhetsarkiv
     2007-11-01 
Fågelcentralens kalender 2008 till försäljning

För fjärde året i rad finns nu Fågelcentralens populära kalender till försäljning! Köp en redan idag och hjälp till att stödja denna viktiga men ekonomiskt ansträngda verksamhet.

Bakgrund
Fågelcentralen är en fågelräddningscentral belägen vid Hög på Hisingen, och ger idag akutsjukvård dygnet runt åt skadade vilda fåglar. Den ideella organisationen startade 1987 med projekt Rädda Pilgrimsfalken men har på senare år utökats till att gälla andra vilda fågelarter. Verksamheten är idag helt beroende av donationer och frivilligas insatser. Tyvärr har det ekonomiska stöd som kommit in inte mött den växande verksamhetens behov. På grund av detta ser Fågelcentralens fortsatta verksamhet mycket osäker ut. Fågelcentralen är idag i förtvivlat behov av bidrag och om inte något görs snart så kommer centralen att tvingas lägga ner.

Sponsra verksamheten – köp kalendrar!
I ett försök att rädda Fågelcentralens verksamhet har för fjärde året i rad en kalender sammanställts. All vinst från kalendern kommer att gå direkt till mat, mediciner och vård till de skadade fåglarna. Priset för kalendern är 95 kr (plus 5 kr i frakt.

» Titta på alla motiv från kalendern


» Läs mer om hotet mot Fågelcentralen i denna artikel från GP härom året


» Beställ din kalender här!
Text: Pär Lydmark, Ulrika Stålhammar
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips