NYHETER 
Senaste nyheterna
Riksinventering av berguv 2019 och 2020
2019-02-27
Inventering av mindre hackspett
2019-02-06
GOF-resa till Pingvinernas rike
2019-01-12
Fågelcentralen
2018-11-22
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
» Nyhetsarkiv
     2007-01-23 
Foto: Robert Brunström
Dags igen att rapportera vinterfåglar

Till helgen (26-29/1) genomför SOF för andra gången sin kampanj "Vinterfåglar inpå knuten"! Avsätt lite tid för att räkna hungriga gäster vid ditt fågelbord under dessa dagar.

Kampanjen "Vinterfåglar inpå knuten" innebär att du räknar in alla arter, helst också alla individer av varje art, som besöker ditt eller grannens fågelbord/trädgård. Projektet genomförs både för att öka kunskapen om fågelfaunan vintertid och för att på sikt kunna följa trender av ökningar och minskningar bland våra övervintrande fågelarter.

I samband med detta ordnar GOF vinterfågelspaning lördagen den 27 januari på tre platser i Göteborgstrakten:

Slottskogen
Azaleadalen, bemannad av Stig "NaturStig" Fredriksson


Botaniska Trädgården
I närheten av kaféet, bemannad av Niklas Aronsson


Smithska udden
Ca 20 meter från Rosa kiosken, bemannad av Karl-Olof Johansson

Mellan klockan 9 och 12 finns dessa kunniga personer på plats, och de kommer också att ha ett begränsat antal av den nya boken ”Mata fåglar” av Niklas Aronsson till försäljning. Också rapportkort kommer att finnas här, även om SOF helst ser att man rapporterar in på deras hemsida.

Bland de mer ovanliga rapporterna från förra året märks att gråspetten visat sig ända nere i Västergötland och att svarthättan, som börjat övervintra i norra Europa, har funnits ända uppe i Ångermanland. En snösiska har synts till på Smitten i år. Vad kommer vi mer att hitta?

» Läs mer på SOFs hemsida
Text: Lena Essedahl & Gunilla Jarfelt
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips