NYHETER 
Senaste nyheterna
Riksinventering av berguv 2019 och 2020
2019-02-27
Inventering av mindre hackspett
2019-02-06
GOF-resa till Pingvinernas rike
2019-01-12
Fågelcentralen
2018-11-22
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
» Nyhetsarkiv
     2005-08-19 
Foto: Pär Lydmark
Kenn Kaufman på Getterön den 31/8 kl 19:00

Den amerikanske fågelskådaren Kenn Kaufman är idag en av USA:s mest kända ornitologer - och den siste augusti kommer han till Getterön för att prata om bl a fågelflyttning i nordamerika och europa. Kaufman är berömd och respekterad för sina fälthandböcker, sitt arbete inom naturskyddsorganisationer och som föreläsare, liksom han varit en mycket uppskattad guide och lett fågelresor till fem kontinenter. I USA uppfattas han av många som arvtagare till den legendariske Roger Tory Peterson.

Kenn Kaufman har förutom fälthandböcker som Birds of North America, Butterflies of North America och Mammals of North America, alla utgivna under 2000-talet, publicerat storverket Lives of North American Birds och inte minst den självbiografiska Kingbird Highway, den livfulla och dramatiska berättelsen om hur han som nittonåring liftade runt USA för att under sitt "Big Year" se så många arter som möjligt. Denna fantastiska bok som inte bara handlar om ett passionerat fågelintresse utan också om att växa som människa, har översatts till svenska av Lennart Nilsson och utkom under samma titel hösten 2004 på Ellerströms förlag.

Nu kommer Kenn Kaufman till Sydsverige för att hålla föredrag och uppleva början av det stora fågelsträcket. Efter ett kortare framträdande på Bivråkens dag i Falsterbo söndagen den 28 augusti, då han kommer att presentera Kingbird Highway, kommer Kenn Kaufman till Getteröns Naturcentrum onsdagen den 31 augusti för att klockan 19:00 hålla föredrag om den nordamerikanska fågelmigrationen, med några jämförelser med europeiska förhållanden. Föredraget hålls på engelska med en sammanfattning av Lennart Nilsson. Missa inte detta unika tillfälle att lyssna till en av den internationella ornitologins verkligt stora personligheter!
Text: Mikael Nord
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips