NYHETER 
Senaste nyheterna
Riksinventering av berguv 2019 och 2020
2019-02-27
Inventering av mindre hackspett
2019-02-06
GOF-resa till Pingvinernas rike
2019-01-12
Fågelcentralen
2018-11-22
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
» Nyhetsarkiv
     2015-06-20 
Foto: Pedro Nicolau
Volontärer sökes till sträckräkning i Portugal

Mellan 15 augusti och 15 november 2015 planerar vi att ha en heltäckande bevakning av sjö- och havsfågelsträcket förbi Peniche, en udde som sticker ut i havet lite norr om Lissabon, Portugal - och till det söker vi erfarna sträckräknare.

Förutom intressanta obsar erbjuder vi fritt boende och, för de som stannar minst en fyraveckorsperiod, fri flygresa t o r. Uppgifterna består i att räkna sträck morgon och kväll (genom Leicatubar som vi har på plats) samt vissa heldagar. Vi förväntar oss att volontärer matar in obsar varje kväll i vår databas så att det går att följa räkningarna i realtid. Man skall också vara beredd att träna upp lokala sträckräknare och vara ett positivt ansikte utåt för projektet då vi räknar på en plats dit allmänheten kommer. Då det är en internationell samling volontärer behöver man också kunna engelska. Det finns intressanta skådarställen kring Peniche som man kan utforska de dagar man är ledig mitt på dagen.

Mer information finns på vår hemsida http://www.penicheseabirdcount.com/. Om du är intresserad av detta pionjärprojekt, anmäl dig enligt instruktionerna på hemsidan.
Text: Erik Hirschfeldt
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips