NYHETER 
Senaste nyheterna
Riksinventering av berguv 2019 och 2020
2019-02-27
Inventering av mindre hackspett
2019-02-06
GOF-resa till Pingvinernas rike
2019-01-12
Fågelcentralen
2018-11-22
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
» Nyhetsarkiv
     2011-01-20 
Foto: Niklas Aronsson
Vinterfåglarna – hjälp till att räkna dem!

Nu är det snart dags för den årliga fågelräkningen; vintern har ju för andra året i rad varit osedvanligt hård i Västsverige, och det blir intressant att se om förra årets lite mer ovanliga resultat står sig även i år. Förra året ”vann” ju bergfinken i vårt område, med talgoxe som god tvåa. Även koltrasten höll sig väl framme. Hur blir det då i år? Frågorna är många: Finns det några övervintrande gärdsmygar kvar? Har rödhakarna klarat av den bistra vintern hittills?

Kampanjen Vinterfåglar inpå knuten är ett årligen återkommande evenemang som arrangeras av SOF – Sveriges Ornitologiska Förening – den sista helgen i januari. Från gryningen fredagen den 28 januari till skymningen måndagen den 31 januari går det bra att räkna dina vinterfåglar. Syftet med kampanjen är att öka allmänhetens intresse för fåglar. Samtidigt ökas kunskapen om fågelfaunan vintertid och man kan på sikt följa trender av ökningar och minskningar bland våra övervintrande fågelarter. Fågelmatning hjälper samtidigt våra övervintrande småfåglar att överleva under en kritisk årstid.

Genom att hjälpa till med denna vinterfågelräkning ger du ett bidrag till fåglarna och deras skydd. Läs mer om hur det går till på http://www.sofnet.org/index.asp?lev=3893&typ=1. Bland deltagarna i Vinterfåglar inpå knuten lottas det både ut en kikare och flera böcker.
Text: Gunilla Jarfelt
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips