FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (70)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (346)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Fågelskydd 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Fågelskydd


Till
översikten
FSK behövder din hjälp!

Markus Lagerqvist     GOF har sedan något år tillbaka åter en aktiv fågelskyddskommitté (FSK). En av kommittens främsta uppgifter är att bevaka vad som händer i Göteborgsregionen och svara på remisser vad gäller nya byggprojekt, översiktsplaner, skötselplaner etc. För att kunna göra ett bättre jobb behöver vi dock er hjälp!

Vi har därför lagt upp en tråd här på Forumet som heter "Fågelskydd". Vi kommer att bevaka denna och om någon får nys om planer eller andra aktuella frågor, så vore det bra om ni kunde uppmärksamma oss på detta! (Ni kan också maila, e-postadresser finns på GOF:s webbsida.)

Vi håller också på att dra igång ett nätverk av skådare som kan utgöra en "insatsstyrka", som vi kan höra av oss till om vi behöver hjälp.

Det kan röra frågor om ett område som är aktuellt för exploatering som vi inte känner till, där en snabbinventering behövs göras, eller hjälp med inventeringar av lokaler till den uppdatering av "Skyddsvärda fågellokaler" som FSK påbörjat arbetet med, eller något helt annat...

Är ni intresserade av att hjälpa oss så skicka gärna ett mail, eller meddela oss på Forumet!

2007-12-13 21:56:53


Björn Dellming     Det första som dök upp i skallen för ett par dagar sen var det området som Christer Johansson nämnde i tretåhacketråden för ett par dagar sen. Det lät på hans beskrivning som ett skogsområde som absolut borde skyddas om det inte redan är det. Nåt för FSK?

2007-12-14 00:51:28

 
Christer johansson     Området i norr skall bli naturreservat. Området i söder är ett stort nyckelbiotopsområde vilket innebär att markägaren inte kan hugga i området utan vidare. Så just dessa områden står nog "ganska" säkert kvar. /Christer J

2007-12-16 20:20:49Svara på
detta inlägg