FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (70)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (346)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Fältbestämning 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Fältbestämning


Till
översikten
Sångar slagsmål

Magnus Eriksson     Fyra stycken sångare inbegrippna i någon sorts revirstrid idag vid vadskärsudden i torslanda. Det hela gick snabbt och det var ingen skönsång att identifiera dem med.
Min gissning är tre stycken ärtsångare och en härmsångare. Ledtrådar, förmodad ärtsångre såg ut som en törnsångare i stort sett men utan den karaktäristiska brunsvartmönstrade tertialerna väldigt jämt och obrutet gråaktig istället. Lillvinge, handtäckare hade tydligt svart "mönster", vit haka, grått huvud.
Förmodad härmsångare, Såg ut som en grönsångare men hela undersidan var gul, översidan grönaktig. Jag är helt säker på att det var en sångare. Finns det någon annan sångare som är helgul på magen? Jag menar kan inte både grön och lövsångare var ganska gulaktiga?
Frågan är kan tid och plats och arter var möjliga för en sådan observation?

2007-07-28 21:53:31

 
Magnus Unger     Platsen stämmer dåligt med härmsångare och grönsångare, skulle snarare tippa på en juvenil lövsångare då de är helt gula undertill. Ärtsångare är väl möjligt på platsen, men även unga törnsångare kan se bleka ut på tertialerna om man inte ser dem så bra.

2007-07-29 09:03:35Svara på
detta inlägg