FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (70)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (346)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Lokaler 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Lokaler


Till
översikten
Hjälmvik, Kalvöfjorden, Orust

Stefan Oscarsson     Oerhört trist att Bohusläns bästa(viktigaste)? rastplats för Dvärgbeckasin är dikad och därmed förstörd utan åtgärd från länsstyrelsen!
Gjorde ett besök i dag och fann inte en enda, inte ens en Enkelbeckasin men så är det ju nästan helt torrt också, tragiskt!

2006-10-19 15:28:04


Bertil Berntsson     Bohusläns Hushållningssällkap har avtal eller har haft med flera markägare vid Hjälmvik, kontakta Roland Olin på sällskapet ock fråga om det är enligt skötselplanen att dika på betade strandängar.

2006-10-21 11:18:13


Ingemar Åhlund     På andra håll i landet (och landskapet) anlägger man eller restaurerar våtmarker, här dikar man landskapets bästa beckasinmark... Man tar sig för pannan. Det är ruskigt frestande att skriva något styggt om Länsstyrelsen och fågelskydd, men det är väl bäst att låta bli.

Det här är väl något för BohOF:s fågelskyddsgrupp att titta på, kontakta Kåre Ström (Stefan, du kan få hans tel nr från mig om du inte har tillgång till det).

2006-10-21 12:53:34


Stefan Oscarsson     Länsstyrelsen är redan kontaktad via naturskyddsföreningen
men det ser inte ut att hända något.....

2006-10-21 13:28:24


Aimon Niklasson     Vet ej riktigt vad för regler som satts upp för detta område men man får bara hoppas att folk inte efter den nya regeringen med sin annorlunda syn på ex jaktfrågor och exploateringsfrågor (mm!) tror att man kan göra som man vill och passar på att göra stor skada på detta sätt som här skett.
Länsstyrelsen verkar ju ha blivit en del i en linjeorganisation som inte vågar ha någon egen policy längre? Att nu näringsämnena skall rinna rätt ut i havet är ju helt fantastiskt efter den diskussion som nu pågått ganska länge.
Tror oxå att det är dax att försöka återupprätta behovet av att upprätta och sköta områden av typ naturvårdsområden. Miljötänkandet som en gång i tiden åter fick liv i debatten har "dikats ut" och blivit ett allt flummigare "inne"-snack. Vi behöver åter till leriga stövlar!
På länsstyrelsen anges som regional miljöövervakare
O Västra Götaland
Katrina Envall katrina.envall@o.lst.se
och
Hans Alexandersson,
samordnare på Länsstyrelsen för skötsel av naturreservat
Hans vet ju i alla fall vad en fågel är!

har ni kontaktat dom direkt så att det inte fastnar hos någon högre byråkrat i systemet

Idag råder stor splittring kanske det är dax att alla fågelorganisationer i Västra götaland (tillsammans med SOF) bildar en ideel paraplyorganisation för fågelskydd om det finns några själar kvar som orkar jobba med dessa ganska slitsamma frågor...???


2006-10-21 14:30:28

 
Stefan Avenfors     På ett fågelskyddsmöte i Uvalla 2/11-04 med Länstyrelsen och Västkuststiftelsen där både Hans och Roland var med, informerade vi om de gjorda dikningarna, också vem som var markägare. Roland Olin lovade kolla upp detta.
12/2-05 påminnde jag Roland via mail om detta.
3/4-05 svarade Roland att han varit där och anmält detta till Lästyrelsen.
Så vitt jag vet har det inte hänt ett piss efter det.
Jo, beckasinerna har försvunnit precis som Oscarsson säger

2006-10-22 16:23:41Svara på
detta inlägg