FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (70)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (346)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Kustobsar 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Kustobsar


Till
översikten
Nytt bildgalleri

Pär Lydmark     Som ni kanske har märkt har vi bytt bildgallerifunktion på Kustobsar. Det gamla galleriet, som byggde på att jag eller Magnus la upp bilder vi fått in via mail, kommer vi troligen inte att uppdatera mer, i alla fall inte i nuvarande form.

Istället har vi byggt ett litet skal till det bildgalleri som finns på Svalan och länkat in detta från startsidan och bildmenyn ovan. Fördelen med detta är att alla nu själva kan ladda upp sina bilder direkt efter att man rapporterat in sin obs på Svalan. En beskrivning av hur man gör för att ladda upp bilder via Svalan finns om du öppnar galleriet och klickar på "Ladda upp" under rubriken "Hjälp" i vänsterkanten.

Vi har som standard lagt snabblänkar som visar samtliga bilder från antingen Halland, Göteborg eller Bohuslän. Dessutom la vi in en länk till bilder från hela Sverige även om det kanske inte är lika aktuellt ur västkustsynpunkt. Vill man förfina urvalet ytterligare går det att via en dropdown välja en enskild art för att visa bilder av bara denna i valt område.

Vi hoppas att detta ska leda till ett mer aktuellt galleri än tidigare, med fortsatt hög kvalitet på bilderna. Hallandsgalleriet har redan börjat fyllas på med bland annat vitgumpsnäppan från igår, medan det i Göteborg är väldigt glest och i Bohuslän helt tomt. Men snart lär det nog vara välfyllt även där.

2005-07-21 22:11:18

 
Pär Lydmark     Nu har vi även fixat så att den gamla blåa bildikonen (det blåa B:et) fungerar igen, dvs det kommer en direktlänk till aktuell bild bredvid inforutan längst till höger på en obsrad om det finns en bild kopplad till den obsen.

Tyvärr kan vi inte som förr koppla bilder till en individ, utan ikonen finns bara på den aktuella observationen, men det är ju ändå ett klart lyft jämfört med det senaste halvåret då vi inte kunnat använda denna funktion alls.

2005-07-21 22:21:48Svara på
detta inlägg