FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (70)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (346)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Kustobsar 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Kustobsar


Till
översikten
Kustobsar tillbaka igen - på svensk mark och i ny kostym

Pär Lydmark     Hej!

Som ni säkert har märkt och/eller hört så upphörde vår förra adress (www.kustobsar.st) att fungera i lördags. Detta berodde på att vi glömt betala avgiften för den, vilket i sin tur berodde på att vi aldrig fick något påminnelsemail.

Hursomhelst, vi har i flera år funderat på att byta ut *.st-adressen ändå, så när det nu ändå brakade tänkte vi att det var lika bra att släppa den för att slippa fler liknande bekymmer framöver. Kanske något suboptimalt, eftersom vi inte kunde köra adresserna parallellt, men vi hoppas att vi snabbt ska kunna sprida ut informationen om att vi numera huserar på svensk mark - www.kustobsar.se! Glöm inte att uppdatera alla era bokmärken, länkar från hemsidor och mailadresser. Ingenting som innehåller .st fungerar längre.

När vi nu ändå fick ett dygn på oss inför nystarten på ny adress tänkte vi att vi dessutom kunde ta tillfället i akt och fräscha upp sidan lite. Jag och Magnus har därför precis avslutat ett sextontimmars maratonpass framför datorerna, och resultatet av den träsmaken ser ni framför er nu. Hoppas det faller i smaken. Vi har medvetet förberett sidan för att bättre kunna hantera en expanderande bredd på vissa sidor (även om vi i dagsläget inte utnyttjar mer bredd än innan). Dessutom är menysystem och en hel del annat omdesignat, och man ska nu t ex komma åt alla menyalternativ oavsett webbläsare. Vidare är kartan igång igen (efter övergången till Svalan II) m.m. Det finns fortfarande mycket kvar att göra, och vi tar tag i det när vi får tid.

Hör gärna av er med synpunkter. Nu ska i alla fall inte domänen försvinna i första taget!

Nu vankas det sömn!

2005-07-19 02:37:48


Per Norberg     Per o Magnus,

Hoppas Ni fick en behövlig sömn båda två.
Utan eldsjälar skulle många projekt falla sönder och samman. Jag som är ny(fiken) skådare (sedan förra hösten) öppnar Kustobsars sida så gott som dagligen. Blev lite bestört i helgen över att inte kunna komma in på hemsidan. Sökte på ”google” och i Svalan för att försöka hitta problemet.
Försökte för en stund sedan med …bsar.se och si det gick. Jag och många andra som befinner sig ute i periferin Hur får vi reda på att sidan fått ny ändelse?
Går det att lägga någon information hos Svalan eller annan välbesökt sida?
Än en gång tack till er båda för den tid ni lägger ner på ”Kustobsar”. Det finns säkert även andra personer som jobbar i det tysta med Kustobsar och de skall också ha en eloge.

Mvh/ Per Norberg2005-07-19 15:30:00


Pär Lydmark     Vi har mailat ut information via Club 300:s mailinglista Brevduvan och bett alla som har hemsidor med länkar till Kustobsar att uppdatera sina länkar. Förhoppningsvis sprider sig informationen via dessa länkar och muntligen vidare. Såg att en del sidor, bland annat Getteröns hemsida, redan har skyltat om! Mycket bra. Vi har även postat addressändringsinfo på Google men det kan ta ett tag innan det dyker upp där. På kort sikt tappar vi kanske ett och annat besök, men inom några veckor tror jag den nya adressen har nått alla som undrar.

2005-07-19 16:13:24


Jan Mogren     Tack!

btw,

Vilket land är .st ?

2005-07-21 13:39:17

 
Pär Lydmark     Det är det lilla landet Sao Tomé & Principe, bestående av två öar som ligger utanför Afrikas västkust.

» Visa på karta

Så det fanns i alla fall en långsökt koppling till Kustobsar - Sveriges västkust/Afrikas västkust :)

Anledningen till att vi hamnade på .ST från första början var att de domännamnen såldes för en engångskostnad motsvarande en normal årsavgift, och sedan skulle vara gratis för all framtid. Detta stämde uppenbarligen inte alls, och det enda som hänt sedan dess är att årsavgiften ökat. Skönt att vara hemma på .SE nu till slut med andra ord...

2005-07-21 14:08:09Svara på
detta inlägg