FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (70)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (346)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Kustobsar 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Kustobsar


Till
översikten
Atlasinventeringen

Ola Erlandsson     Ibland önskar man lite att man bodde i Skåne...de verkar oerhört seriösa med sin atlasinventering (www.skof.se), regelbundna uppdateringar över räknade rutor etc etc.
Men vad har egentligen hänt i Göteborgsregionen? Allt jag har sett är en liten artikel i april på kustobsar där man sökte inventerare. Så vad har hänt sedan dess? Finns det månne någon annan sajt som bättre följer upp detta än kustobsar? Vore ju himla trevligt om det verkligen satsades på Atlasinventeringen nu när den äntligen kommit igång igen.

2004-09-01 10:31:33


Magnus Unger     Har du kollat på Svalan?

http://svalan.environ.se/rappsyst/kvartsatlas/atlas2.asp?landskapskod=99

2004-09-01 10:33:56


Pär Lydmark     Det satsas definitivt seriöst här också, det kan jag intyga efter att ha närvarat vid ett par av mötena inom Atlasgruppen i GOF. Anledningen till att vi inte visar så mycket om detta på Kustobsar är att vi helt utnyttjar Svalans atlasfunktion för inventeringen. Därför hänvisar vi alltså till ovanstående adress när det gäller löpande uppdateringar. Antalet räknade rutor är i själva fallet något högre än vad som visas på Svalan eftersom data från ett antal rutor ännu inte matats in, men det kommer att fyllas på under hösten. Dessutom kommer det att komma sammanfattningar och mer löpande information i Fåglar på Västkusten från och med nummer 4 i år.

2004-09-01 11:07:41


Ola Erlandsson     Tack Per, där kom svar på flera av mina frågor.

Använder mig förstås själv av Svalan en hel del, eftersom jag ansvarar för en ruta. Men skillnaden mellan SKOF och GOF har hittills varit att är man inte med i Atlasgruppen har man typ inget vetat. Detta eftersom många rutor på svalan varit dåligt uppdaterade och även stått som obokade när de i verkligheten inte alls varit det. Då blir det lätt rörigt för den som inte är med i gruppen men ändå vill deltaga så mycket som möjligt (t.e.x jag själv...).
Skåne använder sig av Svalan lika mycket som Göteborg, men har likväl haft en annan sida där de i mer detalj uppdaterat alla inblandade om resultat, rutor som behöver göras etc. Därav min stilla undran om det månne fanns även här på västsidan.

Men då vet jag läget och ser fram emot mer info i bl.a tidningen i höst. Tack Per! :)

2004-09-01 12:46:36

 
Pär Lydmark     Japp jag har sett Skånes information nu och det skulle naturligtvis inte vara en dum idé med en liknande informationssida för gbg-atlasen. Om någon i Atlasgruppen är intresserad av att förse oss med löpande innehåll till en sådan sida kan vi utan problem lägga upp en sån här på Kustobsar.

2004-09-01 13:55:53Svara på
detta inlägg