FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (71)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (349)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Rapportering/RRK 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Rapportering/RRK


Till
översikten
Information från Rrk Gbg

Johan Svedholm     Så här i nyårstider är det kanske inte bara dags att blicka framåt, utan också att se tillbaka på vad det gångna året bjudit på. För oss i Göteborgs regionala rapportkommitté är det därmed också dags att börja summera fågelobservationerna från 2014. Även detta år finns många rapporter som fortfarande saknar beskrivning på raritetsblankett. Det gäller såväl ovanligare arter som avvikande fenologiska fynd. Enligt våra riktlinjer underkänns sådana fynd per automatik den 31 januari året efter observationen är gjord, så nu börjar det dra ihop sig! Därför skulle vi uppskatta om ni tar en titt i era skuldlistor för att se om det finns något där som behöver åtgärdas.

Vidare vill vi återigen slå ett slag för att vara så detaljerad som möjligt i sin rapportering, exempelvis när det gäller åldersangivelser och tidpunkter. Detta är i synnerhet viktigt när det gäller sträckande fåglar då det väsentligen underlättar våra bedömningar om antalet inblandade individer.

Vi har också fått en del frågor om när Fåglar i Göteborgstrakten 2013 beräknas anlända. På grund av flera samverkande olyckliga omständigheter har den tyvärr blivit försenad, men kommer att levereras under våren. Vi vågar dock inte ange något närmare datum i nuläget. Vi beklagar givetvis förseningen, men hoppas att slutprodukten ändå är väl värd att vänta på! Vi vill också passa på att tacka er, flitiga rapportörer! Utan er hade vi inte haft något att presentera alls.

Med hopp om en god fortsättning på skådaråret 2015,

/Johan Svedholm, ordförande rrk Göteborg

2015-01-18 23:30:41


Peter Strandvik     Hej!

Detsamma gäller naturligtvis för Bohusläns rapportområde oxå!

Välkomna med kvarvarande rapporter före 31 jan!

Mvh
Peter Strandvik
Rrk Boh

2015-01-19 11:33:45

 
Johan Svedholm     Ja, då var det dags igen! Det inledande inlägget i denna tråd gäller i stora drag även i år, alltså att vi gärna ser att raritetsblanketter gällande arter rapporterade 2015 skrivs under innevarande månad.

Dessvärre gäller även det avslutande stycket angående Fåglar i Göteborgstrakten 2013 (och, naturligtvis, 2014), märk väl att jag aldrig skrev vilken vår rapporten skulle komma… Skämt åsido så är det naturligtvis beklagligt och djupt otillfredsställande att vi har blivit så gravt försenade med rapporterna, men som tidigare anmälts i detta forum är deras utgivning nu faktiskt nära förestående! Vi får fortsätta hoppas på ert överseende och tillönska en god fortsättning på skådaråret 2016.

/Johan Svedholm, ordförande rrk Göteborg


2016-01-22 01:17:15Svara på
detta inlägg