FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (70)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (346)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Kustobsar 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Kustobsar


Till
översikten
Bilder!

Hans Börjesson     Hej!

På startsidan finns en lista på de senaste bilderna till vänster. De verkar alla vara länkade till senaste bild. Har det alltid varit så? Själv hade jag för mig att om man klickade på Svarthuvad mås så kom man till den bilden och inte den senaste (en gissning är att ni glömt lägga på bildens ID på querysträngen "individid=").


MVH
/Hans

2005-02-09 10:10:50


Hans Börjesson     När jag ändå är på tråden..... När man visar bilderna kan man väl lägga till en länk som visar alla bilder på en aktuell art så slipper man gå via Bilder->systematisk lista. Alltså när man klickar på senaste bilder visas Unos gransångarbilder. Exempelvis under bilden skulle man kunna lägga in en länk "visa alla gransångare" så att man enkelt skulle kunna jämföra olika exemplar av samma art.

Det verkar föresten vara lite fel i den systematiska listan också. På querysträngen är artkod blank på flera arter (exempelvis Berguv).

MVH
/Hans

2005-02-09 10:20:59

 
Pär Lydmark     Allt detta hänger ihop med saker vi inte fixat efter övergången till Svalan. Tidigare var alla bilder kopplade till ett individ-ID vilket gjorde att man fick upp alla bilderna av den individen, t ex den svarthuvade måsen, när man klickade på länkarna på startsidan. Eftersom bildinformationen nu lagras hos oss och obsarna hos Svalan har vi inte löst denna koppling än och därför har vi inte kopplat samman bilderna på något sätt för tillfället, vilket gör att man hamnar på sidan med de senaste bilderna istället.

Det är samma problem som gör att de översta posterna i den systematiska listan också blir felaktiga. De motsvarar bara de senaste inlagda bilderna. Från knölsvan och framåt kommer dock den riktiga systematiska listan som fungerar på rätt sätt. Vill man alltså ha alla berguvsbilder kan man inte klicka på den övre Berguv, men klickar man på Berguv längre ner i systematisk rätt ordning funkar det. Mycket smidigt :)

Vi har planer på att bygga om galleriet inom några månader. Senast då ska väl alla sådana här bekymmer lösas. Och då ska vi kunna lägga till en sådan artlänk du efterlyser.

2005-02-09 12:52:18Svara på
detta inlägg