FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (71)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (349)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Föreningsfrågor 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Föreningsfrågor


Till
översikten
Intresse för Hawaii mars 2011?

Gunilla Jarfelt     Genom ett missförstånd skickades aldrig nedanstående text till intresseanmälan in till Fåglar på Västkusten nr 2. Den finns nu upplagd på gof.nu under Program, men jag vill också gärna göra er uppmärksamma på den här i forumet. Eftersom sista anmälningsdag för intresse är redan den 15 augusti, blir det ju för sent att vänta till FpV nr 3.

Mars 2011 | Hawaii. OBS: Intresseanmälan senast 15 augusti


I mars 2011 planerar vi en resa till Hawaii. Det är tänkt att vi skall vara borta ca 16 dagar och resan går till öarna Oahu, Maui, Hawaii och Kauai, alltså de öar där de flesta endemiska fågelarterna finns.
Vi räknar med att bland annat se många av de endemiska Honeycreepers, övervintrande arktiska vadare och simfåglar, den endemiska styltlöparen samt Hawaiis officiella statsfågel, den endemiska gåsen Nene. Dessutom finns chans på många av Stilla havets marina fåglar, som Laysanalbatross, olika liror och petreller och de vackra långstjärtade tropikfåglarna. Dessutom kan vi nog räkna med att se även andra havsfåglar, som större fregattfågel, rödfotad, brun och masksula, brun och svart noddy, och många fler … Vi har också chans att se gröna havssköldpaddor, knölvalar, delfiner och om vi har tur den sällsynta endemiska hawaiianska munksälen. Vi har också planer på någon snorkeltur för att se på tropiska fiskar på korallreven.
Resan kommer att kosta 25 000 – 30 000 kr (beroende på hur dollarkursen utvecklar sig) och deltagarantalet är begränsat till 12. Ledare blir Gunilla Jarfelt, som tidigare har besökt öarna ett flertal gånger, och lokala guider. Intresseanmälan, som inte är bindande, lämnas senast den 15 augusti. Vid fulltecknad resa gäller företräde för dem som lämnat intresseanmälan, i samma ordning som anmälan kom in.


2010-05-25 15:43:30

 
Markus Lagerqvist     Hej,

Kul att GOF arrangerar lite långväga exkursioner!

Om någon funderar på att anmäla sig till denna resa, men vill ha en liten bild av vad man kan vänta sig, så har jag lagt upp lite rykande färska bilder på min fotosida! :)

http://www.pbase.com/lagerqvist/hawaii&page=all

2010-05-25 16:07:31Svara på
detta inlägg