FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (70)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (346)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Kustobsar 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Kustobsar


Till
översikten
Ändringar av kustobsar!

Hans Börjesson     Tack Magnus & Pär för en underbar sida! Jag tror inte att folk förstår hur mycket tid det tar att fixa en sida som kustobsar.

Kanon att man kan exportera data!

Skulle dock kunna tänka mig en annan färg på meny texten som jag tycker är lite svårläst (>Startsida >Observationer etc). Kanske den som ni använder i den vita texten Kustobsar är bättre (  Kustobsar )? Själva menyn som öppnas när man för över musen är bra tycker jag men "huvudmenyn" är lite svårläst tycker jag.

Skulle även vilja se mitt namn när man loggat in (så var det väl förut har jag för mig).

MVH
/Hans Börjesson

2004-08-31 09:33:28


Pär Lydmark     Vi har nu bytt textfärg i menyraden så att den ska vara lättare att läsa. När det gäller funktionen som tydligt visar att man är inloggad verkar vi ha tappat bort den någonstans på vägen. Den fanns ju precis som du säger i den gamla versionen. Vi ska se till att få upp den igen.

2004-08-31 10:22:19


Hans Börjesson     Hej igen!

Mycket bättre med menyn nu!

Jag vet inte om det är en issue men texten i forumet html encodas inte vilket kan få den följden att om jag skulle lägga in en tr tag (ny rad tag vilket jag inte vill lägga in här då outputten kommer att bli förstörd) eller liknande så kommer html outputten inte att bli den önskade. Om du tittar i mitt första inlägg så blev ordet kustobsar bold när min mening egentligen var att visa en del av html koden (dvs det du ser om du gör view source). Jag kan t.om lägga in ett javascript i texten jag skrive som troligtvis kommer att köras när man laddar sidan. Nackdelen om man htmlencodar är väl att man inte kan formatera texten på det vis som html egentligen ger dig möjlighet att göra.

Siffrorna som visas längst till vänster i forums ramen över antalet meddelanden verkar ibland vara felaktig. Exempelvis visar den nu 6 meddelanden (innan detta kommer in) men det finns 3 svar+frågan om "Kustobsar och Svalan", 1 svar + frågan om "Ändringar om kustobsar" samt två obesvarade frågor "Nya funktioner på Kustobsar" och "Välkommen till forumet". Totalt finns alltså 4 svar och 4 frågor men summan blir 6. Kanske är det så att de trådar det inte finns något svar inte räknas med?

MVH
/Hans Börjesson

2004-08-31 11:18:38


Magnus Unger     Siffrorna visade precis som du påpekade summan minus de trådar utan svar.
Detta är nu ändrat till att visa antalet trådar i respektive kategori vilket var tänkt från början.

Angående HTML-encodning så skall vi fundera på hur vi skall hantera det.

2004-08-31 11:49:05


Hans Börjesson     Hej igen!

Här kommer ett nytt förslag till förbättring av den redan superba kustobsar. Ofta när man lägger in obsar så har man varit på exempelvis Hönö under en morgon och det finns ju kryssrutor för att markera samma lokal och datum som den första observationen som man lägger in. Jag efterlyser ett funktion (kanske en knapp vid första obsen eller liknande) som fyller i dessa kryssrutor automatiskt för de resterande 9 obsarna. Nu måste man ju kryssa i dessa för hand. Allt för att det ska bli så få tangent/musklick som möjligt att lägga in observationer.

De kryssrutor som skulle vara aktuellt enligt min åsikt är datum samt lokal. Art och observatörskryssrutan tror jag inte är aktuella i detta läge.

En annan sak som jag tänkte på var att man kanske skulle kunna lägga in en "art" som heter "Övrigt". Denna skull man kunna använda för att rapportera andra roliga djurarter som kan vara av allmänt intresse typ tumlare, näbbval ;-), lo, varg, fjäril eller liknande. Vad man sett kan man ju fyll i kommentarsfältet Jag förstår ju att fåglar är det primära i detta forum men många med mig är också intresserade av andra varelser i vår natur. Som det är idag kan man ju skriva att man har sett tumlare i en kommentar för någon fågel men det är lätt att missa sådan information då åtminstone jag inte tittar på alla obsars kommentarer. Skulle jag dock se arten "Övrigt" skulle jag bli nyfiken och läsa kommentarsfältet. Ett annat alternativ är såklart att lägga upp de djur som man är intresserade av men det finns alltid chans att det dyker upp något helt oväntat som man vill lägga in typ valross.....

Stay tubed!
/Hans Börjesson


2004-09-08 07:34:52


Pär Lydmark     Den funktion du efterlyser finns redan, men inte som en knapp utan som ett kortkommando. Genom att stå i fältet för lokal på t ex Obs 2 och trycka Shift + Ctrl + * kopieras informationen från ovanstående post (Obs 1) och fylls ner hela vägen till Obs 10. Vill du bara kopiera ovanstående utan att fylla neråt kan du använda Ctrl + * om du inte orkar klicka i bocken.

Dessa funktioner fungerar i samtliga fält, dvs även Tid och Kommentar (som inte har någon bock). Vi hade visst inte med någon information om dessa funktioner ovanför rapportformulären, men det är tillagt nu.

När det gäller rapportering av djurarter som inte är fåglar håller jag med om att det vore kul med någon sådan funktion. Vi ska se om vi kan lägga till någon möjlighet att rapportera dessa framöver. Tills vidare kan man ju med fördel lägga in en ny forumpost om man sett något hett djur, t ex ett lodjur eller en val. Då syns det ju tydligt på startsidan, till skillnad mot om man lägger det i en kommentarstext.

2004-09-08 09:59:12


Björn Dellming     Hallå kustobsarfolket!

Jag har ett litet önskemål när det gäller att göra kustobsar ännu bättre. Det vore kanon om man kunde söka efter obsar i svalans databas VIA kustobsar, precis som man kunde göra förrut i den gamla kustobsar-databasen. Det borde gå att göra va? Jag har tidigare också önskat att man ska kunna rapportera genom kustobsar till svalans databas, men det är ni som bestämmer hur mycket tid ni vill lägga ner på en redan grym sida.

Hur som helst. Svalan funkar men jag är fortfarande sådan att jag helst vill sköta allt från en sida. Går det att integrera svalan och kustobsar ännu mer med rapportering och sökfunktion så vore det kanon! Det är nämligen det enda jag saknar just nu... förutom alla rapporter från Kristoffer Nilsson, Tina Widén och Christer Fält. Känns trist att ha tappat dem som rapportörer.

2005-01-25 10:39:07

 
Pär Lydmark     Vi jobbar på det! Både sökfunktion och rapportformulär. Högst prioriterat är rapportformuläret, men även det kan dröja ett litet tag till. Jag kan inte helt säkert utlova en sökfunktion, men förhoppningsvis går det att lösa.

2005-01-25 13:02:17Svara på
detta inlägg